In twee weken op je nieuwe werkplek

— 18 december 2017

En daar zit ik dan, de tweede werkweek waarin ik gelijk met mijn neus in de boter val. Na twee dagen meelopen, iedereen leren kennen, kennis maken met alle systemen, mocht ik al meteen met het gehele team naar de Efteling! Hectisch, veel, maar ook super tof.

Vervolgens mag ik in mijn officiële werkweek direct een stukje over mijzelf schrijven. Hoe leuk ik dat ook vind, het is ook heel moeilijk. Wat is nou leuk om te vertellen? Laat staan om dat dan ook nog eens te lezen. Laat ik dan toch maar bij het begin beginnen. Ik ben Claudia de Keijzer, geboren in Goes, maar al snel verhuisd naar Middelburg en daar altijd gebleven. Ondertussen 21 jaartjes jong en dit jaar afgestudeerd. Nog fris op de markt dus. 

In mijn laatste jaar op de HZ ben ik afgestudeerd bij gemeente Middelburg. Ik wilde tijdens mijn schoolperiode proberen zoveel mogelijk kanten van communicatie zien. In het derde schooljaar heb ik namelijk stage gelopen bij Aon in Rotterdam, een verzekeringsmakelaar, maar dan aan de top van het bedrijfsleven. Ik liep stage op de marketingafdeling en heb me voornamelijk bezig gehouden met evenementen. Twee heel verschillende werelden dus. 

Nadat ik mijn diploma had behaald, ben ik nog een aantal maandjes blijven plakken bij de gemeente Middelburg. In die periode vroegen de docenten van HZ of ik jurylid wilde zijn bij een aantal eerstejaarsstudenten. Zij mochten namelijk een opdracht maken omtrent mijn scriptie. Dit leek me hartstikke leuk, alleen al dat ik gevraagd was, maar ook om weer naar school te gaan (gek he). Wat ik niet wist, was dat Arnoud (van 10uur dus) ook ging jureren. Toevallig zat hij ook in mijn jury toen ik mijn scriptie mocht verdedigen. Je raadt het nu vast al, zo is het balletje dus gaan rollen. Arnoud vertelde dat er een vacature vrij kwam, ik heb gesolliciteerd en binnen twee weken zat ik ineens op mijn nieuwe werkplek. 

En nu? Heel tof dat ik nu mag gaan doen wat bij mij hoort en in mijn straatje past. Ik kan mezelf wel een gevaardigde regeltante noemen, dus wat dat betreft is de functie geheel voor mij weggelegd. Ik weet wel dat ik nog heel veel moet leren, maar ik heb leuke collega’s, dus dat gaat zeker goed komen! De komende maanden ga ik me voornamelijk richten op de lopende projecten, de klanten, mijn collega’s en ervoor zorgen dat ‘alles’ op rolletjes loopt.  In de toekomst wil ik me wel wat meer gaan focussen op evenementen. Wie weet kan ik daar in een volgende blog wat meer over vertellen. 

Tot de volgende blog of in real time!

Claudia