Alsof ze nooit is weggeweest

— 25 april 2018

’Alsof ze nooit is weggeweest’ aldus Niels Damen op mijn allereerste werkdag. 

Toch is het al weer twee jaar geleden dat ik stage liep bij de ontwerpafdeling van 10uur. Ik zal mij daarom even opnieuw aan jullie voorstellen. Ik ben Maaike Schoenmaker, inmiddels 22 jaar, woonachtig in Kamperland en vorig jaar afgestudeerd als grafisch vormgever. 

Na die (eigenlijk véél te korte) stage bij 10uur ben ik tijdelijk in Tilburg gaan wonen en heb ik een tweede stage gedaan bij een reclamebureau in Den Bosch. Ondanks dat ik ook in Den Bosch een super stage heb gehad, was het heerlijk om op vrijdagavond tijdens de zonsondergang weer het mooie Zeeland binnen te rijden. Na deze stage ben ik dan ook weer terug verhuisd naar Kamperland en heb ik mijn diploma gehaald op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. 

En nu… the story continues. De komende maanden ben ik weer even terug op mijn oude vertrouwde plekje in Zierikzee. In de afgelopen twee jaar zijn er wel wat dingen veranderd, een update hier of een nieuw lettertype daar, maar de gezelligheid van toen is zeker nog hetzelfde. Ik vind het ontzettend leuk om hier weer aan de slag te gaan. Ik kijk er dan ook echt naar uit om aan mooie projecten te mogen werken en nog veel meer ervaring op te doen.