Binnen een week een nieuwe baan

Jolien van Damme — 4 mei 2018

Hier zit ik dan, op mijn derde werkdag bij 10uur, met de vraag om mezelf voor te stellen via een blog. Moet lukken, want voorheen was ik content medewerker, maar wat zal ik schrijven? En nog belangrijker, wat vinden jullie boeiend om te lezen?

Laat ik beginnen bij het begin. Ik ben Jolien, 22 jaar jong en ik kom uit het Zeeuws-Vlaamse Hulst. Maar niet voor lang meer, want binnenkort verhuis ik naar Middelburg… daarover later meer. Ik heb Communicatie gestudeerd aan de HZ in Vlissingen en ben in juni 2016 afgestudeerd. 

Tijdens mijn studie leerde ik steeds meer kanten van het vak communicatie kennen, waardoor ik ook steeds meer leuk vond! Daarom heb ik bij twee totaal verschillende bedrijven stage gelopen, om zoveel mogelijk van het vak te leren. Eerst in Breda bij Uitgeverij De Geus. Daarna bij voormalig Zeeland Seaports in Terneuzen. Na mijn afstuderen heb ik hier nog een tijdje gewerkt en ben vervolgens bij een totaal ander bedrijf gaan werken: Smulderstextiel. Een webshop in beddengoed. Hier was ik verantwoordelijk voor het opnemen van nieuwe artikelen tot het verkopen ervan. Na anderhalf jaar vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging… en die vond ik bij 10uur!

Het bedrijf 10uur kende ik door mijn studie en stages en het leek mij altijd al super om er te werken. Vooral de diversiteit van de projecten spreekt mij erg aan en het contact met diverse bedrijven. Helaas is Hulst-Zierikzee niet echt aan te reizen. Maar hé, vorig jaar bedachten mijn vriend Jesse en ik om te verhuizen naar Middelburg. We kochten er een huis, in januari de sleutel en nu nog aan het klussen. Maar binnenkort wonen we er, en dan kan ik zowaar iedere dag uitslapen!

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan trok ik de stoute schoenen aan en stuurde ik Arnoud een bericht: of er toevallig een vacature bij 10uur vrij is. Die was er niet, maar wel binnenkort. Hoewel die functie niet helemaal bij mij paste, solliciteerde ik erop. Niet geschoten is altijd mis, toch? Tot grote vreugde mocht ik op gesprek komen. In het gesprek bleek snel dat de betreffende functie niet bij mij past, maar eventueel wel een andere. Met een goed gevoel ging ik terug naar huis. Spannend al dat afwachten! Maar niet voor lang, want de volgende dag werd ik al gebeld: of ik aan de slag wil gaan als Online Projectmanager. En daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen!

Een mooie functie waar ik ontzettend veel kan leren en mezelf verder kan ontwikkelen. Bovendien past deze functie goed bij mij: ik werk procesmatig, heb de touwtjes graag in handen en ben een echte perfectionist.

Tot slot: wie ben ik verder? In mijn vrije tijd omring ik mezelf graag met vrienden. Wat we dan doen varieert van het rondhangen in de sportkantine tot het bezoeken van een zomers festival. Als het maar gezellig is! Maar af en toe een avondje op de bank vind ik ook heel fijn. En niet te vergeten: lekker eten, daar kan ik echt van genieten.

Wellicht tot snel!