Een goeiendag! Laa maa doen met die peuke

Armella van den Heuvel — 9 mei 2018

Zoals 10uur met haar twee vestigingen een verbindingsstuk is tussen de historische steden Breda en Zierikzee. Zo beschouw ik mijzelf, een Brabantse migrant in het Zeeuwse land, ook als een schakel tussen de stad met de Grote Toren en de stad met de Dikke Toren. 

Mijn naam is Armella, 28 jaar oud en de komende maanden zal ik als copywriter de taken van Doortje overnemen tijdens haar zwangerschapsverlof. Iets meer dan drie maanden geleden ben ik, samen met mijn vriend, naar Zierikzee verhuisd. Voor hem is Zierikzee zijn thuisbasis en voor mij een geheel nieuw domein. Het duurde dan ook even voordat ik kon plaatsen dat 'laa maa doen' eigenlijk het tegenovergestelde betekent. Dat 'peuke' hetzelfde is als 'meuk' en dat met de trein reizen standaard een hele dag treinen is. Toch kan ik met zekerheid stellen dat Zierikzee mijn nieuwe thuis is. 

Voor de nieuwsgierigen onder ons. Zes jaar geleden heb ik de opleiding Communication & Multimedia Design aan Avans Breda afgerond. Daaropvolgend heb ik bij een marketing- en concept ontwikkeling bureau gewerkt. Vervolgens begonnen aan een Engelstalige Master Graphic Design aan de kunstacademie en als baan naast mijn studie ben ik bij de H&M gaan werken. Bij de H&M heb ik in meerdere filialen kansen aangepakt om door te groeien binnen de organisatie. Ik zocht hier naar een creatieve uitdaging waarmee ik een bijdrage kan leveren aan de lokale bedrijfscultuur. Die heb ik helemaal gevonden bij 10uur dus ik beschouw mijzelf als een echte geluksvogel. 

Hopelijk tot ziens!