Terug van weggeweest

— 5 februari 2018

Terugkeren naar 10uur. Score!

Het is misschien cliché om te zeggen dat je goede voornemens hebt voor het nieuwe jaar. Het is misschien óók cliché om te zeggen dat je ze juist niet hebt omdat er een nieuw jaar begint. Ik doe er in elk geval helemaal niks mee, want van mijn voornemens komt meestal niks terecht… Ik leg de focus liever op de dingen die ik sowieso ga doen in zo’n nieuw jaar en één van die dingen voor 2018 is: terugkeren naar 10uur. Score!

Terug van weggeweest ja. Want 10uur is voor mij niet helemaal nieuw. Wellicht had iemand het al opgemerkt, maar het is precies 4 jaar geleden dat ik hier mijn stage van een jaar begon. Een leerzaam jaar waarin ik kennis maakte met het hechte 10uur team, alle facetten van grafisch vormgeven en het werken voor vele verschillende klanten met vele verschillende wensen. Na mijn stage keerde ik terug naar school om af te studeren en nog vóór dat ik mijn diploma in handen had begon ik al aan mijn eerste baan als ontwerper.

Weliswaar ergens anders dan bij 10uur, maar daar komt nu verandering in.

Oké leuk, maar wie ben je nou eigenlijk? Ohja! Goed, ik ben dus Swen, 26 jaar, Zierikzeeënaar en achterbuurman van 10uur. Lekker dichtbij dus? Jep! Een ontwerper in hart en nieren. Iemand die voor werkstukken nooit echt hoog scoorde omdat ik soms iets meer bezig was met de opmaak dan de inhoud, iemand die over even snel boodschappen doen vrij lang doet omdat ik een product zie staan en gerust 10 minuten de verpakking aan het bestuderen en beoordelen ben en iemand die in een museum totaal niet mee krijgt wat voor kunst er hangt omdat ik meer bezig ben met de opmaak van de bewegwijzering. Iemand die zich in een kledingwinkel kapot kan ergeren aan de indeling van de zaak of omdat ik simpelweg vind dat het labeltje van een kledingstuk op de verkeerde plek zit. Want “als iets onverzorgd gepresenteerd wordt zal het als onverzorgd beschouwd worden”, aldus mijzelf. ;)

Bij 10uur ga ik dat ontwerpen dus ook doen. Denk aan logo’s, huisstijlen, brochures, advertenties en alles wat er nog meer te designen valt. Met inmiddels 3 jaar werkervaring ben ik al goed op weg. Al streef ik er nog altijd naar om een nóg betere ontwerper te worden! This will never end 'cause I want more.

Oh en als ik dan een keertje niet aan het ontwerpen ben dan ben ik waarschijnlijk ergens op het strand aan het drummen voor 5.000 man. Want ik ben ook nog muzikant ‘on the side’!