Hallo daar! Mijn naam is Angelina

— 18 september 2019

Voor ontwerpen heb ik altijd al een passie gehad.

Hallo daar! Mijn naam is Angelina (18 jaar) en ik loop de komende maanden stage op de afdeling 'Ontwerp'. Ik studeer Mediavormgeving aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en zit nu in mijn derde en laatste jaar. Ik heb gekozen voor de richting 'Visual Design', met als keuzedeel ‘Animatie’. Maar waarom loop ik dan stage op de afdeling Ontwerp? Daarvoor neem ik je even terug in de tijd.   

Voor illustreren en ontwerpen heb ik altijd al een passie gehad. Tijdens mijn middelbare school periode tekende ik bijna elke dag internetplaatjes na, van cartoon tot realisme. Ik vond het allemaal geweldig! Ik had toen eigenlijk nog geen idee wat ik wilde gaan doen, totdat mijn moeder een keer tegen mij zei: “misschien is het Grafisch Lyceum in Rotterdam wel iets voor jou”. Toevallig was er de dag erna een open dag in Rotterdam en de rest is geschiedenis. 

In het eerste jaar volg je veel verschillende soorten lessen, zodat er aan het einde van het jaar een keuze gemaakt kan worden voor het tweede en derde jaar. Uit de keuzedelen was ‘Visualiseren’ de favoriet van mij, maar helaas ook bij veel anderen uit mijn jaar. Er waren niet genoeg plekken en de keuze was helaas niet op mij gevallen. Dit vond ik erg jammer want mijn vrienden konden wel mee naar die klas. Na een tip van mijn mentor heb ik toen gekozen voor Animatie omdat ontwerpen hierin ook terugkomt. En ik ben nu blij dat ik bij Animatie zit, want ik heb een hoop nieuwe vrienden gemaakt en zo ontzettend veel geleerd wat ik niet had kunnen leren bij Visualiseren.

Animatie is ook echt tof, maar toch ligt diep van binnen mijn passie bij ontwerpen en illustreren. Tijdens het zoeken naar een stageplek kwam ik als eerste 10uur tegen, een reclamebureau en geen animatiebureau. Ik keek even rond op de website, oké ziet er heel goed uit maar zoeken ze eigenlijk wel stagiaires? En ja hoor, daar stond het onder het kopje vacatures, ze zoeken een stagiaire voor ontwerp! Ik was maar al te gelukkig en stuurde zo snel mogelijk mijn cv op. Een paar dagen daarna kreeg ik te horen dat ik op gesprek mocht komen en nu zit ik achter een bureau mijn verhaal te schrijven voor deze blog. Op mijn eerste dag zelfs, en tot nu toe is het al heel gezellig en word ik goed geholpen waar nodig. Ik hoop hier veel te leren van het echte bedrijfsleven en natuurlijk tegelijk een gezellige en mooie tijd te hebben. 

Maar wie ben ik buiten school om?

Ik ben een persoon die urenlang kan praten en het liefst van alles een grap maakt. Maar ik ben ook iemand die graag alleen op haar kamer zit en Netflix of YouTube kijkt. Toch ben ik ook graag buiten en ga dan graag een stukje hardlopen in de polder. O ja en ik heb een passie voor fashion, met name voor schoenen. Ik krijg heel vaak te horen: “Heb je nu weer nieuwe schoenen gekocht?”. Het is ook wel een beetje een verslaving stiekem. En ja, dat is eigenlijk wie ik ben!