Het bouwen van apps en websites, ik was meteen verkocht

— 18 september 2019

Altijd al “iets met computers” willen doen

Er werd mij gevraagd een leuk stukje over mezelf te schrijven en al ben ik daar geen ster in, ik ga een poging doen. Laat ik maar beginnen om mezelf even kort voor te stellen. Ik ben Jarno Bakker, 18 jaar oud en woon al mijn hele leven in het vissersdorpje Colijnsplaat. Ik volg de opleiding Applicatie ontwikkelaar op het Scalda in Vlissingen. De komende 20 weken ga ik stage lopen op de afdeling techniek als programmeur, wat trouwens meteen mijn eindexamen stage is! 

Toen ik op zoek moest naar een stageplek, ben ik gaan kijken naar de opties die er waren. Inmiddels kan ik uit ervaring vertellen dat er héél veel bedrijven zijn die openstaan voor stagiairs van de opleiding Applicatie ontwikkelaar. Keuze genoeg dus, wat erg fijn is. Het nadeel is alleen dat je dus moet kiezen, en dat vond ik wel lastig. Mijn docent, die ondersteunt bij het zoeken naar stageplekken, had al een aantal mails gekregen van bedrijven die zochten naar examenstudenten. Maar die bedrijven leken mij niet erg tof. Dus zocht ik verder, totdat ik het knalgele 10uur tegenkwam. Dit sprak mij wel aan. Lekker gek. Dus ik heb contact opgenomen en nu zit ik hier!

Nog wat meer over mezelf

Vroeger wilde  ik altijd al “iets met computers” gaan doen. Dus goed, ik een beetje rondkijken en toen zag ik deze opleiding. Het bouwen van apps en websites, ik was meteen verkocht! Het probleem was alleen dat ik toen nog maar in de tweede klas van de middelbare school zat, dus ik moest toch echt nog even wachten. Eindelijk aangekomen in de laatste klas heb ik mezelf ingeschreven voor mijn nieuwe opleiding, haalde mijn examen waardoor het avontuur kon gaan beginnen.

Verder vind ik het vooral leuk om in mijn vrije tijd naar het terras te gaan, gezellig met vrienden of een avondje stappen in Goes. Feestje? Kom maar door :) Daarentegen vind ik het ook heeeerlijk om een avondje lekker Netflix te kijken. Af en toe ga ik ook wel eens vissen. Saai? Nee joh, lekker ontspannend op het strand of aan de dijk, hengeltje uit, kijkend naar de golven en wachten maar.

Ik hoop in de komende periode van deze stage veel te leren op het gebied van programmeren en natuurlijk een hele leuke tijd tegemoet te gaan, wat denk ik zeker gaat lukken!