Klaar voor de start

— 29 januari 2019

Hey! Ik ben Marvin en mij is gevraagd om een stukje te schrijven over mezelf. Ik ben 18 jaar en volg de opleiding Mediavormgever aan het Mediacollege Zeeland in Vlissingen.

Sinds deze week ben ik aan de slag gegaan als stagiair Grafisch Vormgever bij 10uur en na deze stageperiode studeer ik hopelijk af! Mijn passie ligt bij design, in mijn dagelijks leven ben ik eigenlijk met niets anders bezig. Vanaf mijn twaalfde begon ik al met het vormgeven van (Word) verslagen voor school en met het bouwen van eigen websites. In de lessen ‘technologie’ op de middelbare school, waar je mocht Photoshoppen, was ik meer tijd kwijt aan het helpen van klasgenoten dan in het maken van de opdracht.

Ik laat me inspireren door moderne kunst(enaars) en abstracte, conceptueel goed doordachte ontwerpen met een sterke onderbouwing. Mijn levensdoel is problemen van mensen oplossen met de hulp van design. Ik probeer dit in een ongewone stijl, met excentrieke kleuren die anderen soms niet durven te gebruiken. Ik werk altijd vanuit de opdrachtgever en wat ik denk dat hij/zij nodig heeft. Het is voor mij dan ook heel belangrijk dat degene waar ik de media uiting voor maak, er echt beter van wordt. In mijn vrije tijd (ja, dan ben ik ook constant bezig met grafisch vormgeven) focus ik mij meer op offline media en traditioneel tekenen. Hiermee en hierdoor probeer ik mijn eigen mening te visualiseren.

10uur is eigenlijk een echte droomplek om stage te lopen. Het is in mijn ogen altijd al een erg vet bedrijf geweest en ik volg @pantone108 al een lange tijd op Instagram. Toen ik op zoek ging naar een afstudeerstage, was de keuze eigenlijk al snel gemaakt. Nadat de mail met mijn portfolio de deur uit was, werd ik gelijk uitgenodigd voor een gesprek. De volgende middag kreeg ik meteen een mailtje met de boodschap: er is een stageplaats voor je klaargezet! Ik was natuurlijk super blij en kreeg er gelijk heel veel zin in. Ik schrijf dit stuk op mijn tweede stagedag en dat beeld is nog niet veranderd. Het is hier super tof, met een creatieve ruimte vol gezellige collega's en een hele leuke sfeer!

Wat voor iemand ben ik nu eigenlijk?

Ik ben een introverte jongen die geen dag voorbij laat gaan zonder te ontwerpen. Als je me langer dan een dag kent zul je ongetwijfeld weten dat ik van koffie houd. En het feit dat ik introvert ben, wil niet zeggen dat ik geen sociaal leven heb, want ik vind uitgaan super leuk! Ik heb altijd wel input nodig van andere mensen, maar ben het meest creatief als ik in mijn eigen wereld zit.

Ik hoop komende maanden, naast een hele leuke tijd, ook veel te leren van de industrie en het werk. Omdat mijn school regelmatig samenwerkt met externe opdrachtgevers heb ik al enige ervaring met het ontwerpen voor klanten, maar ik wil leren om nog sneller een tof ontwerp neer te zetten. Tijdens deze stage denk ik mij goed verder te kunnen ontwikkelen!