Kwalitatieve zorg voor iedere Zeeuw

Passende zorg krijgen dicht bij huis, wanneer dat nodig is. Dat is de norm in Zeeland. Daar zijn geschoolde mensen voor nodig, waaronder genoeg huisartsen. En laat dat nou net een uitdaging zijn, vertelt De huisartsenconnectie aan ons. De huisartsenconnectie zet zich in voor de Zeeuwse huisartsenzorg. Kwalitatieve zorg bieden tegen verantwoorde kosten voor alle bewoners van Zeeland, daar gaat de organisatie voor. Om dit waar te maken, moeten meer huisartsen naar de provincie komen om hier te (wonen en) werken. Daarom kwamen wij met een aansprekende wervingscampagne op de proppen om dit in werking te zetten. 

Verdiepingssessies voor meer inzicht

We richtten ons op 3 hoofddoelgroepen; waarnemend huisartsen, praktijkhoudende huisartsen en artsen in opleiding (AIOS). Zonder de bestaande huisartsen in Zeeland te vergeten. Door middel van verschillende verdiepingssessies met huisartsen die al eerder naar Zeeland verhuisden, leerden we hen beter begrijpen. Wat vinden zij belangrijk aan een potentiële nieuwe woonplek? Waarom wilden ze zich vestigen in Zeeland? Wat was hun beeld van de provincie? Hoe is het leven er echt? En welke mogelijkheden liggen er in Zeeland voor hen? 

ZHCO

Huisartsen in Zeeland hebben het!

Op basis van de sessies en de bestaande input, volgden het strategisch advies en het campagneconcept met de centrale boodschap en de campagnestijl. Met de pay-off 'Huisartsen in Zeeland hebben het’ wordt de veelzijdigheid van wonen en werken in Zeeland uitgelicht. Maar wat hebben huisartsen in Zeeland dan? De perfecte mix van alles! Hier kun je altijd aan de slag, is er ruimte om je eigen koers te varen, heb je fijne collega’s, woon je in een betaalbaar huis en is er genoeg te doen voor het hele gezin. Binnen de campagne staan de persoonlijke verhalen van huidige huisartsen in Zeeland centraal. Wij interviewen deze personen, werken de verhalen uit en verwerken dit in verschillende middelen. Over middelen gesproken…

Beginnen vanuit een sterke basis

Tijd om het concept te vertalen naar een tactische inzet om via de juiste middelen de juiste mensen te bereiken. De website, die geheel gericht is op het werven en informeren van huisartsen, vormt een sterke basis. Op dit platform worden onder andere succesverhalen, vacatures en opleidingsmogelijkheden gedeeld. Wij bepaalden de indeling en het ontwerp van de website, schreven de teksten en bouwden het platform vanaf 0.

Bezoek de website

3, 2, 1, actie!

Een ander groot onderdeel van de campagne zijn de video’s. Om de 3 doelgroepen aan te spreken, brachten we huisartsen met diverse achtergronden in beeld. Denk aan een huisarts die verhuisde naar Zeeland om een opleiding te volgen. Of iemand die vanwege de liefde naar de provincie kwam om hier vervolgens aan de slag te gaan als praktijkhouder. Wij bedachten de insteek van de video’s, schreven de videoscripts met voice-over en beelden, regelden de videograaf, de locaties en alles wat hierbij komt kijken. En er zijn nog meer video’s in productie!

“10uur is een creatief bureau dat enthousiasme uitstraalt, altijd meedenkt, met creatieve ideeën komt en voor ons klaarstaat. Ze zijn goed bereikbaar en door de korte lijntjes krijgen we samen snel dingen voor elkaar. Het is een hele fijne, laagdrempelige samenwerking.”

Annemarie, Programmamanager Continuïteit Huisartsenzorg bij De huisartsenconnectie

De tactiek verder uitrollen

Verder… schrijven en plaatsen we zo’n 2 à 3 berichten per week op het LinkedIn-account van Huisartsen in Zeeland. Wij maken de contentkalender en sluiten aan bij een redactieoverleg met de klant om mogelijke onderwerpen te bespreken. 

Ook ontwikkelden we middelen als… een beursstand, nieuwsbrieven, rollbanners, ansichtkaarten, complimentenkaartjes, persberichten, rompers en goodiebags voor evenementen. Om het cirkeltje rond te maken, pakten we de online marketing op. Van Search, tot LinkedIn en Facebook. Oftewel; het hele pakket!

De campagne draait nog steeds op volle toeren. Zo halen we aan de lopende band verhalen op van huidige huisartsen in het Zeeuwse. Over een tijdje delen we graag de resultaten met jullie. Op naar meer huisartsen in Zeeland!