Het Lodewijk College

Opdrachtgever: Lodewijk College

De nieuwe middelbare school in Terneuzen.

De fusie van de Terneuzense scholen het Zeldenrust-Steelant en De Rede is een feit. De afgelopen weken zijn de nieuwe naam en de bijbehorende huisstijl ontwikkeld. Dit gehele traject werd in nauwe samenwerking met Lievens Communicatie uitgevoerd. Met medewerkers, leerlingen, ouders en bestuursleden van beide scholen werden de eerste lijnen uitgezet voor een nieuwe naam en huisstijl: de keuze viel op het Lodewijk College.

 

De naam Lodewijk College komt niet uit de lucht vallen, de nieuwe school in Terneuzen is vernoemd naar Lodewijk van den Berg. De eerste astronaut die in Nederland is geboren en onderzoek deed in de ruimte naar het kweken van kristallen. Al jaren woonachtig in de Verenigde Staten, maar geboren in Sluiskil. Om tot de naam te komen hebben we verschillende meedenksessies georganiseerd waarbij ouders, leerlingen, leraren en het bestuur de kans kregen om mee te denken in naam en bijbehorend logo en uitstraling. Uit deze sessies is de naam Lodewijk van den Berg komen rollen.

 

De start van het nieuwe schooljaar was het moment op naam en logo te onthullen. In het Scheldetheater in Terneuzen werden de medewerkers van de nieuwe school verrast met de komst van Lodewijk van den Berg, speciaal overgekomen vanuit Florida. Om de nieuwe naam aan de leerlingen kenbaar te maken werd vlak daarna dit verslag integraal uitgezonden op beide scholen.