Nationale Waterdag

Opdrachtgever: Watersnoodmuseum

VERHALEN OVER WATER

In opdracht van het Watersnoodmuseum ontwikkelden wij het grafisch concept rondom 1, 2 en 3 februari 2018. Een overkoepelende huisstijl voor drie uiteenlopende dagen.

NATIONALE HERDENKING

Op 1 februari 1953 werd Nederland getroffen door één van de grootste overstromingen in de nationale geschiedenis. Precies 65 jaar later, op 1 februari 2018 organiseerden het Watersnoodmuseum en de gemeente Schouwen-Duiveland gezamenlijk de Nationale Herdenking. Deze herdenking trok enorm veel belangstelling en werd live uitgezonden door de NOS.


Nationale Waterdag

Op 2 februari 2018, Nationale Waterdag, was er een speciaal programma in het Watersnoodmuseum voor scholieren. Een dag vol water en het klimaat: de documentaire Before the Flood, een discussie met Watergezant Henk Ovink en het bezoek aan de nieuwe tentoonstelling. Een dag van bewustwording en vooruit kijken.

Naast de initiatiefnemer, het Watersnoodmuseum, waren er gedurende deze 3 dagen op verschillende locaties activiteiten rondom de Nationale Waterdag: Het Waterlicht van Studio Roosegaarde in Leeuwarden en hadden het Keringshuis Maeslantkering in Hoek van Holland, het Watermuseum in Arnhem en het Woudagemaal in Lemmer ook een speciaal programma voor scholieren.


 

Open dag

3 februari 2018 was er een Open Dag bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Gratis toegankelijk en tal van activiteiten: muziek, boekpresentaties, proeverijen en demonstraties. Maar liefst 2.548 mensen bezochten het museum.